Kiezer gaat het liefst vreemd met Jeanine Hennis

18-03-2014 15:26

Met welke politicus of politica zou jij het bed wel willen delen? Dat was de vraag die vreemdgangers-datingwebsite AshleyMadison.com voorlegde aan haar leden. VVD-blondine Jeanine Hennis en Geert Wilders doen bij de meeste ondervraagden de harten sneller kloppen. Oud premier Jan Peter Balkenende mag zich toch nog verheugen in 1,5 procent van de stemmen.

‘Media hebben het uiterlijk van politici belangrijk gemaakt’

Wanneer een politicus aantrekkelijk gevonden wordt, levert hem dit altijd een gunstig aantal stemmen op. Ook al zeggen de meeste mensen van niet. Onderzoek heeft aangetoond dat dit onbewust zeker het geval is. “De media hebben het uiterlijk van politici belangrijk gemaakt,” zegt woordvoerder Marco Barneveld van AshleyMadison.com. “Het publiek kijkt naar de gezichten, let op de lichaamstaal, luistert naar de manier van praten van een politicus. Iemand met een goed uiterlijk komt met veel meer weg dan iemand met minder allure.”

Ook Agema (PVV) populair

PVV-leider Wilders staat op de eerste plaats bij de 529 ondervraagde vrouwen. “Dat verklaart wellicht ook waarom bij de peiling van ons de PVV als grootste partij uit de bus kwam bij de ondervraagde vrouwen,” weet Barneveld. Dat de grootste partij bij de mannen de VVD was zou wellicht, en we willen niets suggereren weleens te maken kunnen hebben met de aantrekkelijkheid van Jeanine Hennis. De tweede plek is bij de 872 ondervraagde mannen trouwens  ook voor een PVV’er. Fleur Agema krijgt maar liefst 23,4 procent van de ondervraagde mannen achter zich aan. Met welke politicus zou u het bed willen delen? En wat stemt u?

Fleur Agema

Lees ook

Peiling: Vreemdgangers stemmen PVV en GroenLinks