Vragen aan de publieke omroep Vara

26-05-2014 14:08

Geachte Vara,

Heeft u kennis genomen van het artikel Zo voorkom je als vrouw dat je wordt lastiggevallen door mannen, op de site van de Vara/Publieke Omroep Joop.nl?

Hierin worden alle leden van het geslacht ‘man’ weggezet als roofdieren die er altijd op uit zouden zijn vrouwen lastig te vallen. Zo wordt uit de lead al duidelijk: “Vermijd situaties waarin je kunt verwachten dat mannen vervelend worden. Dat is dus eigenlijk overal”. 

Wat volgt is een opsomming die eigenlijk weinig aan de verbeelding overlaat en alleen is te betitelen als ‘haatzaaierij’ tegen mannen. Voorts worden alle mannen over één kam geschoren. Dit terwijl men toch weet dat er altijd per individu moet worden beoordeeld, niet per groep. Want door vooroordelen ontstaat alleen maar polarisatie en tweedeling in de maatschappij.

Dit allemaal is uiteraard nodeloos kwetsend voor leden van het mannelijk geslacht. Het is bovendien strafbaar als belediging en als discriminatie.

Hierover had ik enkele vragen:
– Is het beleid van de ‘verschillige’ omroep Vara om zoveel mogelijk tot haat tegen mannen op te roepen?

– Is het zaaien van haat tegen mannen, het discrimineren van mannen en het wegzetten van alle mannen als verkrachters en aanranders tevens de missie waar de Vara-leden achter staan?

– Is discriminatie (strafbaar), belediging (strafbaar) en het zaaien van haat (strafbaar) een onderdeel van de publieke omroep Vara?

– Is het wegzetten van groepen in de samenleving en het uitsluiten van deze groepen in de samenleving in lijn met de missie en opdracht van de publieke omroep Vara?

– Als het woord ‘man’ in dit haatzaaiende artikel wordt vervangen door het woord ‘neger’, ‘moslim’, ‘jood’ ‘homoseksueel’ of ‘onrendabele’, zou het dan eveneens worden geplaatst op deze site? Waarom niet?

– Vindt u ook niet dat het heel raar is dat er openlijk mag worden gediscrimineerd op een site van de Vara?

– Vindt u het ook niet raar dat er mag worden gediscrimineerd op een site van een omroep die zegt tegen discriminatie te zijn?

– Zijn alle Vara-leden het er over eens dat zij meebetalen aan deze vorm van haatzaaien?

 

Ik wacht met smart op uw antwoord,

Vriendelijke groet,
Etc.

 

Lees ook: Doei Joop.nl – Mijn afscheid van de linkse kerk