Puppy’s met GROENE vacht geboren

12-06-2014 16:00

Ongelooflijk maar waar. Er zijn puppy’s geboren met een groene vacht. Normaal gesproken hebben honden geen groene vacht. De fokkers van de beestjes keken vreemd op toen de twee pups – een mannetje en een vrouwtje – vorige week uit hun moeder tevoorschijn kwamen. De twee zijn zwakker dan hun broertjes en zusjes. Het teefje overleed vlak na de geboorte. Het reutje leeft, maar is nog erg zwak.
‘Ik kom mijn ogen niet geloven toen ik ze zag,’ zei Aida Vallelado Molina tegen The Local. ‘Ik dacht dat de puppy’s vies waren en probeerde ze schoon te maken, maar de kleur verdween niet,’ zei de man die samen met zijn vader een fokkerij runt in Laguna de Duero, vlakbij Valladolid in Spanje.
Het overgebleven mannetje begint nu zijn pigment te verliezen.
De doodsoorzaak van het overleden hondje en de reden van de bizarre kleur worden nu onderzocht door lokale dierenarts Daniel Valverde. ‘In de wetenschappelijk literatuur is geen eerder geval bekend in Spanje,’ verklaarde de arts tegen de lokale krant Laguna al Día. Valverde voert nu virologische en bacteriële tests uit op zoek naar een antwoord op dit mysterie.

groenevacht2