Republikeinse kandidaat: ‘Homo’s stenigen = OK’

13-06-2014 10:34

Scott Esk, een Republikeinse kandidaat voor Oklahoma zegt op zijn campagnewebsite dat ‘rechten worden bepaald door God – niet door de overheid’. Een van die rechten is kennelijk: Je vrij voelen om homoseksuelen te stenigen naar believen.
Zoals The Moore Daily ontdektde reageerde Esk afgelopen zomer via Facebook op iemands vraag over de Paus met Bijbelse passages die schijnbaar harde straffen voor homoseksuelen goedkeuren. Toen iemand hem vroeg of hij bedoelde ‘dat homoseksuelen geëxecuteerd zouden moeten worden (bij voorkeur door steniging)’, bevestigde Esk dit.
‘Ik denk dat we gerechtigd zijn dat te doen, schreef hij, ‘dat gaat in tegen bepaalde libertarische opvattingen besef ik, ik beschouw mezelf grotendeels als libertariër, maar als we als natie zaken negeren die de dood verdienen zou dat erg verkeerd zijn’.
Esk verduidelijkte tegen to The Moore Daily dat God inderdaad niet onwelwillend staat tegen dood-door-steniging in de Bijbel, maar dat hijzelf geen plannen heeft het in de wet van Oklahoma op te nemen.

Rechtendingetje. Klik op de video om hem op Vimeo te bekijken.