Verminkt meisje (3) geweerd uit KFC

16-06-2014 08:05

Een 3-jarig meisje met een verminkt gezicht is gevraagd een restaurant te verlaten in de Amerikaanse staat Mississippi. Personeel van het KFC-restaurant was bang dat het meisje andere klanten zou afschrikken. Op Facebook plaatste de woedende familie vervolgens een foto van het meisje met de tekst “Ziet dit gezicht er eng uit?”

Aangevallen door drie pitbulls

De driejarige Victoria Welcher werd in april vreselijk toegetakeld door drie pitbulls. De littekens die ze daaraan overhield, waren onlangs voor enkele gasten en het personeel van een vestiging van Kentucky Fried Chicken in het Amerikaanse Jackson voldoende reden om het meisje de zaak uit te zetten.

De peuter verloor bij de aanval van de honden haar rechteroog en brak haar boven- en onderkaak en haar neus. Op het moment dat ze met haar familie naar het fastfoodrestaurant ging, werd ze gevoed met een sonde. Dit vonden enkele gasten te veel en zij beklaagden zich, waarna het gezin werd verzocht te vertrekken.

De familie heeft het relaas van het voorval op Facebook geplaatst. KFC heeft daar ook gereageerd. Het bedrijf zegt een zero-tolerance beleid te hebben als het discriminatie betreft en heeft een onderzoek ingesteld. Ook wil KFC de familie van het meisje ‘op gepaste wijze’ een tegemoetkoming geven.

(ANP/TPO)