Pierre van Hooijdonk maakt grap over Zwarte Piet

06-07-2014 13:20

MET UPDATE – Live voor miljoenen kijkers maakte oud-voetballer Pierre van Hooijdonk (zelf getint want zoon van vader met Marokkaanse afkomst, tevens ambassadeur van stichting WorldCoaches) zaterdagavond een grap over Zwarte Piet (zie video). Dat mag natuurlijk niet. Een tsunami aan woedende tweets van vooral blanke moreel verongelijkten was, zoals gebruikelijk, het gevolg.

Update 20.10 – Van Hooijdonk reageert op de commotie:

Op de door de publieke omroep meegefinancierde Vara-ledenwebsite annex schandpaal annex laster- en haatzaaimedium Joop.nl wordt inmiddels niet alleen geëist dat Van Hooijdonk wordt ontslagen maar ook dat hij heropvoeding krijgt over het slavernijverleden, een anti-racismecursus gaat volgen en “een cognitieve gedragstherapie bij de GGZ” krijgt.

ANP-1000_12924321

Van Hooijdonk is voor de Vara-leden kennelijk niet iemand die gewoon een slechte grap maakt maar ook een gevaarlijke dissident en een misdadiger die TBS-therapie nodig heeft.

Dit is Nederland 2014. Kwetsende humor is niet langer alleen kwetsend, het is nu officieel een misdaad en zelfs een psychische aandoening.

Gaarne geen negergrappen maken in de comments. Het Meldpunt Discriminatie Internet en de gedachtenpolitie lezen mee. En die krijgen subsidie zoals u weet, dus hebben de hele dag de tijd.

Uw Vara-lidmaatschap opzeggen kan hier.

 

http://youtu.be/Lqmi4HJNrm0