Opnieuw veelzeggende beelden verdwenen uit NOS-videoreportage

13-07-2014 10:24

Opnieuw lijkt de publieke omroep NOS belangrijke beelden uit een videoreportage te hebben gemonteerd. Zaterdag nog vertoonde de  NOS een videoreportage waaruit ook belangrijke beelden (pro-Palestina demonstranten die protestborden met daarop hakenkruizen meedroegen) waren verwijderd. 

In een videoverslag op de WK-site van de NOS over de huldiging van het Nederlands elftal, dat derde werd op het WK, blijkt het cynische hoofdschudden van Nigel de Jong tijdens het uitdelen van een medaille aan de Algerijnse scheidsrechter te zijn verwijderd.

Op de beelden van de integrale registratie van de wedstrijd (01:02:05), ook terug te kijken via de website van de NOS, is het hoofdschudden van De Jong nog wel gewoon te zien.

Het commentaar van voetbalcommentator van dienst Jeroen de Grueter kon er kennelijk niet meer worden uitgemonteerd. De Grueter horen we lachend zeggen: “Tsja, dat hoofdschudden van Nigel de Jong. Dat zegt misschien wel alles.”

De gewraakte Algerijnse scheidsrechter lag onder de vuur vanwege een flink aantal tijdens de troostfinale tussen Nederland en Brazilië genomen verkeerde beslissingen. Zo had hij rood moeten geven bij een overtreding tegen Robben in de eerste minuten van de wedstrijd en werd regelmatig een vrije trap toegekend aan overtreders.

Voetbalcommentator De Grueter speculeerde aan het begin van de troostfinalewedstrijd al dat de Fifa bewust voor een minder ervaren Algerijnse scheidsrechter had gekozen alleen omdat hij uit Afrika afkomstig is.

Via.