Radiopresentator mept tijdens uitzending konijn dood met fietspomp

27-05-2015 07:38

Tijdens een debat over dierenwelzijn op het Deense radiostation Radio24syv, heeft een presentator dinsdag een fietspomp gepakt en hiermee een konijn doodgeslagen. Dit schrijft The Independent.

De presentator besloot tot zijn actie om de hypocrisie rond dierenwelzijn aan de kaak te stellen. Hij kreeg een tsunami aan kritiek over zich heen.

Het voorval vond plaats tijdens een discussie tussen presentator Asger Juhl en de Deense tv-ster en dierenrechtenactiviste Linse Kessler. Tijdens deze woordenwisseling pakte Juhl een fietspomp en sloeg het negen weken oude konijntje Alan dood. Kessler wilde het diertje nog redden, maar wist Juhl niet meer tegen te houden.

Het radiostation verdedigt de actie. “We deden dit niet voor onze lol”, aldus een woordvoerder. “Iedere dag sterven duizenden dieren zodat wij ze kunnen opeten. We kopen en eten dieren die een afgrijselijk leven gehad hebben en die worden gedood in dezelfde omstandigheden als het konijntje in de studio.”

Volgens Juhl heeft hij vooraf informatie ingewonnen over het zo pijnloos mogelijk doodslaan van het diertje. “Ik heb twee harde in de nek gegeven om de nekwervels te breken”, zegt hij. “Hierover had ik informatie ingewonnen bij een verzorger van de dierentuin van Aalburg, die wekelijks meerdere konijnen op deze manier ombrengt om aan de slangen te voeren.”

Naar eigen zeggen heeft hij het overschot van het dier mee naar huis genomen om er een ragout van te maken.